Otteluiden ottelu Friberg – Wessels

Julkaistu 15.11.2018 kategoriassa Tali Open 2018, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ruotsin Karl Friberg, 19, ja kakkossijoitettu Louis Wessels, 20, olivat kohdanneet toisensa neljä vuotta sitten Meksikossa vuoden 2014 Junior Davis Cupin loppuottelussa. Wessels voitti ottelun 6-3, 6-7(5), 6-3. Se oli tiukka ottelu, muttei vetänyt vertoja Tali Open by Digitalist -kisassa heidän puolivälieräkohtaamiselle, joka kesti peräti 3h 18 min.
Kvartsissa pelattiin kolme pitkää erää ja kymmeniä pitkiä palloralleja. Ensimmäisen voitti Wessels 7-6(2), toisen Friberg 7-5, kuudennella eräpallolla. Erien ollessa tasan 1-1 ottelua oli pelattu 2h 4 min. Yllätys ei ollut, että kolmaskin erä eteni 6-6:een ja tie-breakiin.  Sen vei Friberg reilu tuntia myöhemmin luvuin 8-6.
Kummankin jalat olivat lujilla ja kumpikin käytti ns. medical time outin eli hoitotauon. Wesselsiä vaivasi kipeä polvi, Fribergillä oli kolmannessa erässä kramppeja.
-Vaikka tilanteet vaihtelivat, nousimme vuorotellen tappioasemasta tasoihin. Itse olin kolmannen erän tie-breakia jo 0-3 tappiolla, mutta lopun pelasin hyvin.
Friberg, joka voitti viime kesänä Talissa ulkokentillä 15.000$ ITF Futures -turnauksen, totesi väsyneenä, mutta onnellisena:
-Näköjään Helsingissä pelaan hyvin. Tämä puolivälieräottelu oli kyllä elämäni tiukin ottelu. Pitkiä otteluita olen toki pelannut, mutten koskaan tällaista.
-Voitto tuntui hyvältä, muistin kyllä tuon juniorina kokemani tappion hänelle, sanoi Friberg.
Ottelun jälkeen Friberg vietti pitkän tovin Talin uudessa kylmäaltaassa.
Toivottavasti palautuminen sujuu hyvin, sillä hänen perjantaisella välierävastustajallaan Evgenii Tiurnevilla oli paljon helpompi iltapuhde: Martins Podzus luovutti ottelun toisen erän alussa vain puolen tunnin pelin jälkeen.