Tali Open logo
Talin Tenniskeskus
11.-17.11.2019
  • Suomi
  • English

Uutiset

Kuinka nelinpelaajat valitaan kisoihin ja miten nelinpeliranking lasketaan?

13.11.2014 14:08 Kategoriassa:

16 pelaajan nelinpelikaaviossa kolmelle parille voidaan antaa villi kortti. Loput 13 nelinpeliparia pääsevät turnaukseen mukaan heidän yhteenlasketun kaksin- tai nelinpelirankingin perusteella, riippuen siitä kumpi on korkeampi.

Esimerkiksi Henri Kontisen nelinpeliranking oli turnausta edeltävällä viikolla 42 ja kaksinpelisijoitusta ei ollenkaan. Tähän lisätään hänen parinsa Jarkko Niemisen kaksinpeliranking 67, koska se on parempi kuin hänen nelinpeliranking 84. Parin yhteenlaskettu ranking oli siis 109, joka oli paras tämän vuoden kisassa.

Ajatus kaksinpelirankingin hyväksiluvusta perustuu siihen, että nelinpelissä olisi mielenkiintoisia nimiä myös kaksinpeleistä.

Nelinpelikaavioon vuorostaan parit sijoitetaan ainoastaan nelinpeliranking huomioituna, koska tässä vaiheessa etsitään nimenomaan parhaita nelinpelaajia. Parin Kontinen/Nieminen kaavioon sijoittamiseen käytetty ranking on siis 126, joka oikeutti tänä vuonna ykkössijoitetuksi.

Yksittäisen pelaajan nelinpeliranking perustuu kaksinpelin tavoin viimeisen 52 viikon parhaisiin suorituksiin. Tarkalleen 18 kisaa lasketaan mukaan niin, että pisteet lasketaan yhteen neljästä Grand Slam -kisasta, kahdeksasta yhdeksästä Masters 1000 -kisasta sekä kuudesta parhaasta muusta kisasta. Lisäksi pelaajat saavat pisteitä myös ATP Tourin päätöskilpailusta (meneillään juuri nyt) sekä toistaiseksi myös Davis Cupista.

ATP Tour -tasolla (ei IPP Open) turnauksien nelinpeliin voi ilmoittautua etukäteen viimeistään 14 päivää ennen kisan alkua, joista 10 parasta paria pääsee suoraan mukaan mikäli kaavio on kooltaan 16. Tämän lisäksi neljä paria pääsevät mukaan paikan päällä ilmoittautumalla perustuen edelleen yhteenlaskettuun rankingiin. Kahdelle parille voi antaa villin kortin turnauksen järjestäjien toimesta.

Tänä vuonna ATP500-turnauksissa on kokeiltu myös nelinpelin karsintoja, jossa neljä paria pelaavat ensin karsintojen semifinaalit ja sitten finaalin. Voittaja pääsee pääsarjaan.

2 kommenttia

  1. Robert Kajaslampi sanoo:

    Keneltä tuomari kysyy arvonnoissa , kruuna vai klaava ? Kysyykö hän sen huonommalta vai paremmalta pelaajaajalta ( ranking ) vai miten?
    Terveisin
    Roope

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *