Tali Open logo

ITF Tennis
Men's 25 000 $

Talin Tenniskeskus
12.-17.11.2018
  • Suomi
  • English

Usein kysytyt kysymykset

 

Lähetä kysymykset osoitteeseen tiedotus@taliopen.fi. Julkaisemme parhaat kysymykset sivuilla.

Milloin Jarkko Nieminen pelaa?

Vaikka päivän otteluohjelmat selviävät aina edellisen päivän iltana, on järjestäjillä silti pyrkimys peluuttaa suomalaisia yleisöystävällisiin aikoihin. Järjestäjä on kaavaillut alustavasti ainakin Jarkon kaksinpeliä keskiviikoksi.

Pelipäiviin vaikuttaa mm. se, jos suomalaiset pelaavat vastakkain ensimmäisellä kierroksella. Pääsarjan kaaviot julkaistaan sunnuntaina 9.11.

Vastausta päivitetään, kun tietoa saadaan enemmän.

Päivitetty 21.10.2014

Mikä Live Stream?

Myös vuonna 2014 turnauksesta tullaan näyttämään suoraa videokuvaa (nk. Live Stream) tutun tulospalvelun eli Live Scoren lisäksi. Tarkemmat yksityiskohdat selviävät lähempänä kisaa. Luvassa on kuitenkin sekä naisten, että miesten otteluita verkossa.

Paljonko rahaa ja ATP-pisteitä voittaja saa 2014?

IPP Openin, 50 000 dollarin eli 42 500 euron ATP Challenger-turnauksen, pisteytys ja palkintorahat:

Sijoitus Palkintoraha ATP-pisteet
Voittaja 6 150 € 80
Loppuottelu 3 600 € 48
Välierät 2 130 € 29
Puolivälierät 1 245 € 15
Toinen kierros 730 € 7
Ensimmäinen kierros 440 € 0

Lisäksi karsinnoista itsensä pääsarjaan pelannut pelaaja saa 3 lisäpistettä.

Päivitetty 9.11.2014

Miss Tennis?

Tämän vuoden tenniskisan oheistapahtumana järjestetään Miss Tennis 2014 -kilpailu.

Kilpailu koostuu kolmesta tapahtumapäivästä:

  • kilpailijoiden ensiesittelystä Jarkko Niemisen pelin yhteydessä keskiviikkona 12.11.,
  • Tennisgaala-illasta perjantaina 14.11.,
  • finaalista The Tigerissa lauantaina 15.11. Tigerissa on myös turnauksen viralliset päätösjuhlat samaan aikaan.

Tule mukaan seuraamaan!

Kuinka nelinpelaajat valitaan kisoihin ja miten nelinpeliranking lasketaan?

16 pelaajan nelinpelikaaviossa kolmelle parille voidaan antaa villi kortti. Loput 13 nelinpeliparia pääsevät turnaukseen mukaan heidän yhteenlasketun kaksin- tai nelinpelirankingin perusteella, riippuen siitä kumpi on korkeampi.

Esimerkiksi Henri Kontisen nelinpeliranking oli turnausta edeltävällä viikolla 42 ja kaksinpelisijoitusta ei ollenkaan. Tähän lisätään hänen parinsa Jarkko Niemisen kaksinpeliranking 67, koska se on parempi kuin hänen nelinpeliranking 84. Parin yhteenlaskettu ranking oli siis 109, joka oli paras tämän vuoden kisassa.

Ajatus kaksinpelirankingin hyväksiluvusta perustuu siihen, että nelinpelissä olisi mielenkiintoisia nimiä myös kaksinpeleistä.

Nelinpelikaavioon vuorostaan parit sijoitetaan ainoastaan nelinpeliranking huomioituna, koska tässä vaiheessa etsitään nimenomaan parhaita nelinpelaajia. Parin Kontinen/Nieminen kaavioon sijoittamiseen käytetty ranking on siis 126, joka oikeutti tänä vuonna ykkössijoitetuksi.

Yksittäisen pelaajan nelinpeliranking perustuu kaksinpelin tavoin viimeisen 52 viikon parhaisiin suorituksiin. Tarkalleen 18 kisaa lasketaan mukaan niin, että pisteet lasketaan yhteen neljästä Grand Slam -kisasta, kahdeksasta yhdeksästä Masters 1000 -kisasta sekä kuudesta parhaasta muusta kisasta. Lisäksi pelaajat saavat pisteitä myös ATP Tourin päätöskilpailusta (meneillään juuri nyt) sekä toistaiseksi myös Davis Cupista.

ATP Tour -tasolla (ei IPP Open) turnauksien nelinpeliin voi ilmoittautua etukäteen viimeistään 14 päivää ennen kisan alkua, joista 10 parasta paria pääsee suoraan mukaan mikäli kaavio on kooltaan 16. Tämän lisäksi neljä paria pääsevät mukaan paikan päällä ilmoittautumalla perustuen edelleen yhteenlaskettuun rankingiin. Kahdelle parille voi antaa villin kortin turnauksen järjestäjien toimesta.

Tänä vuonna ATP500-turnauksissa on kokeiltu myös nelinpelin karsintoja, jossa neljä paria pelaavat ensin karsintojen semifinaalit ja sitten finaalin. Voittaja pääsee pääsarjaan.

Kummalta pelaajalta tuomari kysyy arvonnassa kruuna vai klaava? Ja mitä sitten tapahtuu…

Ottelun päätuomari voi pyytää kumpaa pelaajaa tahansa valitsemaan kolikon puolen. Pelaaja, jolta tuomari pyytää, voi myös antaa toisen pelaajan valita. Tuomari yrittää toimia mahdollisimman puolueettomasti.

Arvonnan voittajalla on neljä vaihtoehtoa. Hän voi valita syötön, palautuksen, puolen tai antaa vastustajan valita.

Nelinpelissä saatetaan hyvin käyttää neljättä vaihtoehtoa eli antaa vastustajien valita, sillä nelinpelissä sama pelaaja syöttää aina samalta puolelta. Antamalla vastustajien valita voidaan saada tietty pelaaja syöttämään tietyltä puolelta. Esimerkiksi ulkokentillä pelattaessa hyvä syöttäjä voidaan laittaa syöttämään paremmista olosuhteista ensin. Hänen partnerinsa joutuu toki syöttämään aina huonommista olosuhteista. Alla muutama esimerkki mahdollisista vaihtoehdoista.

Tavoite = minä haluan syöttää varjosta.

Esimerkki 1:
1. Me voitamme arvonnan ja annamme toisen parin valita.
2. Toinen pari valitsee syötön.
3. Valitsemme aurinkoisen kenttäpuolen palautukseen, jotta pääsen syöttämään aina varjosta.

Esimerkki 2:
1. Me voitamme arvonnan ja annamme toisen parin valita.
2. Toinen pari valitsee varjoisan puolen.
3. Valitsen palautuksen, jotta pääsen syöttämään aina varjosta.

Esimerkki 3:
1. Me häviämme arvonnan ja vastustaja antaa meidän valita.
2. Valitsemme varjoisan puolen.
3. Vastustaja valitsee syötön, joten meidän ensimmäinen syöttövuoro on myös auringossa. Päätämme siksi, että pelikaverini aloittaa syöttämisen, mutta tällöin hän saattaa syöttää erässä/ottelussa enemmän syöttövuoroja kuin minä.